Monday, December 13, 2010

143, Let's Tango !



Hai sahabat mandai . Hari ni, Prof Dee nak ajar tentang cara nak tackle orang . Bukan tackle yang macam main bola sepak tu, ini tackle mengorat . Peewit peewit . Now bukak buku chapter 1 . Terima kasih :D

Chapter 1
Ok, mesti ramai yang baca ni takde pengalaman nak couple . Well, cause if pernah couple, mesti boleh buat punya . So, andaikan anda semua taktau . Kan ? Takpe, jangan malu n jangan segan . Lelaki perempuan boleh try , cayolah cakap den ni

Chapter 2
Tentu ada antara pembaca post ini yang minat someone gila gila punya dalam, sedalam Tasik Chini, seluas Tasik Victoria dan seromantik Tasik Venice . Tapi masalahnya, macam mana nak bagitau yang kita minat dia ?
Aikk, perlu bagitau ke ? Segan lah macam tu . Tak, bukan lah secara berdepan dan dengan cara yang tidak malu . Ini cara yang malu dan berdepan . Bagaimana ? Baca lagi :D


Chapter 3
*Minum kopi* Ok, kita divide kan dulu kepada ' Anda Lelaki dan Nak Tackle Perempuan' dan 'Anda Perempuan dan Nak Tackle Lelaki'

Anda Lelaki dan Nak Tackle Perempuan

> Pastikan diri dah cukup ready dengan romantic mode . Sebab anytime anywhere , mode tu kena turn on :D
> Ambil kisah pasal apa yang dia suka . Movie, bunga, perfume, even pelakon lelaki kegemaran dia .. haha rilex der, jangan marah
> Sentiasa kreatif dan menvariasikan *wah ayat* cara2 untuk romantik . Antara nya ialah

: Menyanyi untuk dia even tau suara sumbang
: Mainkan lagu guna gitar capuk yang korang ada
: If satu sekolah, hantar dedication yang selalu kelab2 buat tu . Bagi kat si dia satu .
: Ajak dia datang tengok korang main futsal, rugbi, memasak .. haha
: Bila korang keluar dengan kawan2 pergi Sunway ke, KLCC ke, try lah hantar mesej kat dia and ajak dia keluar . If dia tolak, it's okay . Dia segan lagi tu
: Text dia selalu , but jangan selalu sangat . Takut dia bosan . Cukup sekadar mesej selamat malam n 'good morning' . Yang pastinya dia ingat kat korang (:
: Tulis kat dia romantic notes bila korang study together-gether . Dia surely tersenyum
: Bila dia ajak keluar, korang jangan over excited . Pakai perfume nak sebotol je , pastu baju kemain gosok padahal baju t-shirt je . Be yourself, dari situ la dia jugde korang
: Bila dia sedih or takde mood, biarkan dia . Jangan diganggu cuma tertinggal pesan " If you need someone, i'll be right here, waiting "
: Agak2 dah macam2 cara korang dah cuba sampai kehabisan idea, boleh la try buat pengakuan . Ceycey . Jadi lelaki sejati, cakap je " I think i like you" dah habis cerita
: If dia reject , faham2 sendiri lah maknanya . But tak semestinya takleh jadi kawan lepas tu kan ? (;



Bagi Prof Dee, love memang tak fail but add maths selalu fail . Hehe



Anda Perempuan dan Nak Tackle Lelaki

> Kedengaran agak pelik but seriously, perempuan pun boleh tackle lelaki . Ini bukan cara gedik ok, ini cara bertamadun punya haha
> First, buang tanggapan yang perempuan hanya tunggu lelaki datang dan tegur dan blabla~ zip it ! Kita dah maju, so jangan old minded sangat . Ok ?
> Cara2 nya pun boleh tahan jugak banyak , and lebih kurang sama je dengan cara lelaki tadi cuma lebih..keperempuanan siket hehe

: Bila berjumpa dari jauh, tak usah la dok babai macam dia tu kawan korang . Cukup sekadar senyum dan blah . Haha
: Ok if terserempak (or sengaja buat terserempak), tegur dia but limit kan kepada satu or dua soalan je . Takut dia tengah rushing ke ape, mana tau kan ..
: Stalk facebook dia, myspace dia, blog dia . Bukan apa, malu jugak if dia dah berpunya dalam diam huhu
: Wish birthday dia , mana la tau kot2 dia expect korang punya wish ke..
: Bila dia call, angkat but pastikan diri jangan gelabah terlebih dahulu . Haha ada pengalaman so.. yeah :D
: Jangan start mesej dulu . Lelaki memang femes dengan ego but apa salahnya if sekali sekala korang yg jadi ego . But agak2, if dah 3hari tak text, korang text jela dulu hehe
: Selagi dia single, selagi tu korang ade chance . So, jangan give up ok !
: After dah contact dia buat seketika , try 'senyapkan' diri . Cuba tengok dia cari or tak . Ada chance if dia text balik
: Start dari bawah dulu, baru sampai ke puncak . Ye dak ? :D

Anyway, goodluck guys . Any question, boleh tanya kat shoutmix box tu . Semoga berjaya . Kekeke


1 comment:

  1. double thumbs up,baby!!!
    hahaha..good job pro dee!:)

    ReplyDelete