Friday, April 17, 2009

mangsa histeria

olala . fyi, im one of the victims . tekejut ? haha . bnde ni leh jadi kat sesape pun en ? meh saye share experience ini . mau tawu ?

hari ku bermula seprti biase . bangun awal, cz dah buat jdual tido awal . bak kate ticer zubaidah (est), 'our skin start to rejuvenate from 11pm. so you have to sleep on 11pm onwards so you'll have a healhty skin' so, mau awet mude, tido awal bangun awal. (: disebabkan semalam tk sempat nak bace yassin after maghrib, so bangun awal after solat subuh, bace la Quran sikit . hee .then, pegi sekola macam biase . dee, mane kau kate kau jadi victim ? saba dehh .

kelas petame ; agame . entah la tetibe dah rase tk sdap badan . rase mengantuk semcam . nak muntah pun ade gak . tapi, tahan dulu . then, gerak ke physic's lab . tapi turun lambat, mau siapkan keje sivik dulu . after dah beres, kelas dah kosong . takpela, gerak jela sensorg . otw ke lab, nampak aien (dak PA) ngadu kat ticer shahureen and ticer dalila sambil nanges2 . dah mule rase lain macam dah bile dgar jawapan ticer shahureen, " ntahla, cegu pun tk tgk tmpat kejadian lagi" . nak kate pengsan, nape nk kne tmpat kejadian etc . kan kan ? tapi, wtv it is, kelas physics bejalan spti biase .

here the time has comes . time rehat, nak turun ke kantin, tapi malas . so, makan jela dalam kelas . agak pelik dgn students form3 yang kua dari kelas and betenggek di kaki lima . pesal ngan diorg eh ? hati tertanye, membuatkan diri membuka langkah utk keluar . mule2 nampak seorg dak PA yg didukung oleh cegu . mmg tk gerak lgsg dak tu . tapi time tu tak rase pape lagi cz dak2 kawad, biase la pengsan sbb panas . tetibe ade lagi sorg dak yg kne agkt TAPI kali ni die memberontak . tendang2 cegu . mmg takut sangat bile die pandang tepat ke arahku, and waktu, mmg kiri kanan ku tiade org . *utk pengetahuan sume, durra amat sensitif dgn bende halus2 ni . if sumthg wrong pade suatu tmpt, example, rumah baru die, die akan pening and diam smpai kua dari rumah or tmpat tesbut . by the time dak tu pandang(mmg tajam gile pdgan tu), tetibe air mate kua . takut teramat sgt . kaki tgan cukup menggeletar . trus masuk balik kelas, tapi perasaan takut tu ttp tk hilang . perkare terakhir yg diingat, diriku tutp mate .


bukak saje mate, di dalam surau rupenye . tapi pandangan time tu mmg kabur, tk nmpk sesape kt sebelah . dgar diorg sume ngucap, tapi lemah sgt nak jawab . tapi, nafasku beransur kendur apabile dgar ayat2 al-quran dibacekn . malangnye, aku jadi ketakutan semula apebile dgar suare victims laen . sumpah ckap, time tu mmg takut teramat sgt plus tebayang2 pandangan dak PA tadi . ape yg belaku strusnye, tidak ku ketahui ..


sdar lagi, aku di rumah Pak Mat . kali ni, yang pastinye, aku bukan di sekola lagi . tika ini, tujuan dibawe ke sni adela utk berubat. hanye Allah saje yg tawu betape azabnye "bende" tu nk kua . setelah pulih, pandangan ku kembali jelas . menurut pak mat, 'bende' tesbut hanyela tempias saje (menumpang). plus, dgn keadaan yg lemah smgat, mmg senang la 'bende' tu masuk . oleh itu, utk pulihkan smgat ku, pak mat bagi 1botol air and 7biji limau . pantang larang slepas mandi limau tu, ade 5 . tapi time tu, badan lemah so igt yg mane penting jela . antarenye, dlm mase 3ari ni (bermule sabtu iaitu esok),

1-jangan lalu bawah tiang seri rumah
2-jangan bagi org lalu-lalang kat belakang
3-jangan ziarah org mati
4-5 ,tk igt, hek .

setelah bejumpe pak mat, kembali smule ke sekola utk mengambil beg and my bro, adam . eventhough badan agak lemah, tapi ttap gagahkan diri ke kelas . tapi, sewaktu lintasi kelas, aku genggam yassin di tangan dgn kuat skali cz ade sumthg yg tk kne . after dh amek beg and so on, aku pulg la ke rumah . alhamdullilah, keadaan ku beransur pulih, dan berharap perkare tadi tidak belaku lagi .

ps ; thx utk sume yg angkt, yg papah, yg bacekan yassin, yg aja ngucap and yg membantu ku tadi . hope Allah balas jasa korg . (:

cerita tamat, dee

1 comment:

  1. durra jgn lupe amalkan ayat kursi skali=)-intan-

    ReplyDelete